FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Elhunyt Ray Manzarek, a Doors billentyűse

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Ray Manzarek, a The Doors egyik alapító tagja, billentyűse és szerzője május 20-án epevezeték-daganatból adódó komplikációk miatt életét vesztette - olvasható a sajtóközlemény a Pitchfork.com-on. 74 éves korában egy németországi, rosenheimi kórházban érte a halál.

Ray Manzarek 1939-ben született Chicagóban, az 1960-as években Kaliforniában találkozott Jim Morrisonnal, 1965-ben alapították meg a The Doorst. Tőle származnak az együttesre oly' jellemző orgonafutamok, amik a "Light my fire", a "Hello, I love you" vagy a "Break on through" című számokból lehetnek ismerősek.

Morrison váratlan, 1971-ben bekövetkezett halála után Manzarek egy ideig még megpróbálta együtt tartani az együttest, ő énekelt, de a banda végül széthullott. A Doors feloszlása után Manzarek szólókarrierbe kezdett, és játszott a Nite City együttesben is Noah James és Nigel Harrison mellett. Iggy Pop, Weird Al Yankovic, az Echo and the Bunnyman és az X oldalán is hallhattuk zenélni.

1998-ban adta ki bestsellerré vált memoirját Light My Fire: My Life With The Doors címen. 2002-ben összeállt az egykori Doors-taggal, Robby Kriegerrel, és turnézásba kezdtek.

Forás: http://pitchfork.com/news/50826-rip-ray-manzarek-of-the-doors/, http://index.hu/kultur/2013/05/21/elhunyt_ray_manzarek_a_doors_billentyuse/

Módosítás dátuma: 2013. május 21. kedd, 09:46  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés