FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Könyvajánlat: Juhász Júlia: 92 évem

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Gyermekkor egy vallásos, szegény zsidó családban, segédmunkák koldusbérért, cionista, szocdem, majd kommunista kötődés, életveszélyes bujkálás az üldöztetés idején, soha nem látott kulturális élet megteremtése egy munkáskerületben, a forradalmi események és a Kádár-kor munkásvilágának megörökítése…  Juhász Júlia Aranytollas újságíró, a Híradás a Dzsumbujról, a Hitek, sorsok, vallomások, a Találkoztam boldoguló cigányokkal is szerzője legújabb könyve, a 92 évem egy erős hittel átszőtt, nem mindennapi életút állomásait járja be a szerzőtől megszokott őszinte, izgalmas feldolgozásban.

A személyes és a társadalmi, politikai történések összefüggéseit kronológia teszi egyértelművé, a szöveget korabeli fotók gazdagítják. A legrégebbi családi fotó 85 éve, a legfrissebb pár hete készült. Magam is rajta vagyok – a nagymamájára mérhetetlenül büszke unoka.

A könyv a Múlt és Jövő Kiadó gondozásában jelent meg a Holokauszt-életek sorozatban. A könyvbemutató, melyen Fekete László főkántor is közreműködik, február 25-én hétfőn 16 órától a Spinoza-házban lesz, a VII. kerület, Dob u. 15. szám alatt.

Juhász Júlia: 92 évem című könyvét Gyenes Zsuzsa ajánlotta.
Módosítás dátuma: 2013. február 23. szombat, 12:14  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés