FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Könyv facebook profilból

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 


A Deutsche Post DHL új szolgáltatást indított be a Facebook felhasználói számára: a ”Social Memories” (közösségi emlékek) alkalmazást. Ezzel a felhasználóknak megadódik a lehetőség, hogy nyomon követhessék a Facebookon gyorsan elszálló adatokat, és így létre tudnak hozni egy könyvet, ami összegyűjti a közösségi hálójuk adatait és fényképekkel, ábrákkal vizualizálja azokat. A könyv segítségével a felhasználók közösségi hálóinak információiból maradandó emlék készül. A Social Memories alkalmazást a cég közösen fejlesztette a Cosalux ügynökséggel és a világ minden Facebook felhasználójának elérhető.

A könyv segítségével a felhasználók közösségi hálóinak információiból maradandó emlék készül. A Social Memories alkalmazást a cég közösen fejlesztette a Cosalux ügynökséggel és a világ minden Facebook felhasználójának elérhető.

”Mi megfordítjuk a folyamatot, a digitalizált világnak adunk fizikai formát” - mondta el Clemens Beckmann, a Deutsche Post Innovation ügyvezető alelnöke.

Az alkalmazás megadja a lehetőséget, hogy egy ingyenes, digitális fotóalbum készüljön bizonyos lapokból vagy egy 28 oldalas keménykötésű könyv, ami a világ bármely pontjára szállítható. Amint a felhasználó kiválasztja azt az időszakot, amit meg akar örökíteni, a Social Memories alkalmazás automatikusan elkezd készíteni egy képekkel és statisztikákkal teli könyvet a felhasználó adatlapja, státuszai és fotói alapján. A képeket egyesével ellenőrizni lehet.

A Social Memories alkalmazás, ami szigorúan betartja az oldal adatvédelmi szabályait, megvizsgálja a felhasználó adatlapját is és olyan tényezőkről is szolgál adatokkal, mint hogy melyik a legaktívabb ismerős vagy melyik a legnépszerűbb bejegyzés. Az eredmények könnyen értelmezhető grafikonokba kerülnek. A felhasználó három színben és különböző nyelveken rendelheti meg a könyvet. Egy online könyvespolc segítségével a felhasználó végiglapozhat a személyes emlékein. A könyvhöz felhasználható ajándékkuponok is rendelhetők.

Már körülbelül 70 000 virtuális könyv készült a Social Memories alkalmazással május közepe óta. A Deutsche Post DHL tervei szerint úgy fejlesztené az alkalmazást a jövőben, hogy az több egyéniséget adjon.

Az alkalmazás megtalálható a www.facebook.com/socialmemories és a www.socialmemories.de honlapokon.

 

Módosítás dátuma: 2011. július 20. szerda, 16:49