FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Jean Paul Marat üldöztetése és halála (Marat/Sade)

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2012. október 30-Án indul ANNO Filmklubunk újabb évada, amely ezúttal a "Lázadás" témakörével foglalkozik.

A 17.30-kor kezdődő vetítések után - mint korábbi filmklubjainkon - beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak majd filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.

Az ANNO Filmklub korábbi évadjairól, vetítéseiről itt olvashat...

REGISZTRÁCIÓ!

A rendezvényen való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amelyet legkésőbb 24 órával a vetítés kezdete előtt tudunk elfogadni.

Részvételi szándékát kérjük, az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a 301-49-20-as telefonszámon jelezze. Amennyiben sikeresen regisztrált, a kezdés előtt legkésőbb 5 perccel érkezzen meg, mert csak addig tudunk az Ön számára ülőhelyet biztosítani. Köszönjük!


1. vetítés - 2013. október 30. (szerda) 17.30


Jean Paul Marat üldöztetése és halála (Marat/Sade)

(r: Peter Brook; 1966; 116 perc, feliratos)

A vetítést beszélgetés követi.

Vendégünk: LUDASSY MÁRIA filozófus, eszmetörténész

Az Anno Filmklub – "Lázadás" c. évadáról bővebben:
a teljes program

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt bármilyen korosztályból!

A filmklub programjai ingyenesen látogathatók!

A film ajánlója:

A film a Royal Shakespeare Company előadásában, Peter Brook által rendezett, világsikerű Peter Weiss-színdarab filmes átirata. De Sade márki felső tízezerbeli közönség előtt, mintegy 18 évvel a francia forradalom bukása után, egy elmegyógyintézet ápoltjaival játszatja el a jakobinista Marat, girondista Charlotte Corday általi halálát... A színdarab mindig is alkalmat adott a különböző korok közötti direkt politikai áthallásokra. Megírásakor az író a '68-as forradalmakat megelőző társadalmi mozgásokat reagálta le. Magyarországon emlékezetes volt a Nemzeti Színházbeli előadás, majd még a rendszerváltás előtt a híres kaposvári kultusz-előadás, mely a bukott forradalomról és az eszmék torz megvalósításáról szólt. Mi lehet ma figyelemre méltó számunkra a közel negyven évvel ezelőtti mű láttán? A mindenkori kiszolgáltatottak tömege? A levertség, elesettség, egyéniségtől megfosztottság? A kiszipolyozottság és manipuláltság? Gondolkodjunk...

További információk a filmről a port.hu portálon.

Helyszín : Politikatörténeti Intézet, I. emeleti konferenciaterem (1054 Bp., Alkotmány u. 2.)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Jobbik: Az Orbán-kormány ifjúságpolitikája a kommunikációban merül ki
„Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.” Ennek a népi mondásnak az üzenetével jellemezhető leginkább a Fidesz-kormány politikája a tegnap nyilvánossá tett reklámfilmjük kapcsán. Jobban jártak volna, ha szóba sem hozzák ezt a területet, inkább mélyen hallgatnak róla, mert ezáltal csak a saját hiányosságaikat és semmittevésüket tették nyilvánvalóvá – írta Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtök délutáni sajtóközleményében.
Bővebben...