FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

SZÁRNYAS FEJVADÁSZ 2049

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

SZÁRNYAS FEJVADÁSZ 2049
Hosszas és lelkes várakozás után tegnap végre megnéztem, és egyáltalán nem okozott csalódást, sőt! Gondolati tartalmát tekintve nem annyira összetett, mint az első rész – a fő kérdéskört, amit boncolgat, így foglalható össze: mit jelent embernek, mit jelent replikánsnak (nem igazi embernek) lenni? az ember vagy a nem igazi ember képes-e humánusabb (emberi) viselkedést tanúsítani? Ami a karaktereket illeti, a főszereplők többsége képes volt megérinteni, egyes-egyedül Wallace figurája maradt kissé súlytalan. A játékidőt sokan hosszúnak találják, nekem nem volt vele gondom, azzal viszont már inkább, hogy egyes jelenetek egyes elemei esetében (SPOILER!!! törött óriásszobrok, méhek, a popkultúra ászai, Presley és Sinatra SPOILER VÉGE!!!) nem tudtam eldönteni, hogy itt most művészi, avagy pusztán művészieskedő megoldásokkal van-e dolgom. Ja, és a cselekmény egyes fordulatait sajna előre megsejtettem, úgyhogy a történetvezetés kissé kiszámítható volt.
Összegezve tehát azt mondanám: érezhető odafigyeléssel és igényességgel összerakott darabról van szó, mely bár nem éri el az előző rész komplexitását és összefogottságát, a vizuális pompa területén mindenképpen felveszi vele a versenyt, s a Ryan Gosling alakította központi karakter sorsát követve remekül bemutatja a dezillúzió/reménytelenség állapotából az illúzió/remény állapotába vezető utat, s míg az előbbi kombinációhoz a stabilitás, az utóbbihoz az instabilitás érzését rendeli. Ha az előző 8 pontos volt, erre nyugodt szívvel adnék 7-et – és a tudat, hogy a Mentőexpedíció (A marsi) után újabb jól sikerült mozifilm készült Budapesten, különösen jólesik! (y)

A zenéjéről külön lehetne szólni, de minek az írás/beszéd, ha meg is lehet hallgatni, úgyhogy íme:

https://www.youtube.com/watch?v=waBWUyWuZk8

Huba Regényi fényképe.
Huba Regényi fényképe.
Huba Regényi fényképe.
Huba Regényi fényképe.
Hozzászólások
Csaba Szendrei
Csaba Szendrei Köszi a kritikát, reménykedtem benne, hogy írni fogsz. Nekem az első talán a legnagyobb kedvencem, időről időre előveszem. Örülök, hogy egy mérvadó barátomnak is tetszik az új film.
Eltávolítás
Huba Regényi válaszolt. · 3 válasz · 11 órája
Tárkányi Botond
Tárkányi Botond Nekem csalódás volt a film, főleg mert a napokban újra megnéztem az elsőt is, és az még mindig lenyűgöz, ezt pedig amolyan tajvani hamisítványnak érzem. Rajta van a logó, nagyjából úgy is néz ki, de mégsem ugyanaz.
Mondjuk a főszereplő tényleg elviszi a hátán a filmet, amennyire lehet, de nekem ez kevés volt.
Eltávolítás
Huba Regényi
Huba Regényi igen, egy jól sikerült előző esetében mindig kérdés, hogy a másodikat mihez hasonlítsuk, mérjük. a fenomenális előzményhez, vagy próbáljuk a saját keretei között megállapítani az erősségeit és a gyengéit. innen nézvést a BR2049 esetében nem csak inspiráló, de olykor nyomasztó is lehetett, hogy az 1982-es alkotás mennyire jól sikerült. így a film helyzete olyan, mint amikor egy tök normális, szerethető, de nem ordítóan zseniális gyereknek egy sztárzseni idősebb testvér vagy édesapa árnyékában kell leledzenie egy életen át.
Eltávolítás
Tárkányi Botond
Tárkányi Botond "mihez hasonlítsuk, mérjük. a fenomenális előzményhez, vagy próbáljuk a saját keretei között megállapítani"
Szerintem aki folytatást készít eleve lemond arról, hogy az alkotását ÖNMAGÁBAN nézzék. A folytatás, az folytatás, tehát az első rész(ek) szervesen összefüggenek vele.
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

ÚJ NEMZEDÉK KÖZÖSSÉGI TÉR ZALAEGERSZEGEN

Az Új Nemzedék a nemzeti ifjúságpolitika szakmai-szolgáltató háttérintézményeként működik. Tevékenységünket a fiatalok igényeihez igazított új, innovatív stílusban népszerűsítjük és tesszük elérhetővé. Az Közösségi Tér elsősorban fiataloknak ad ingyen teret ahhoz, hogy szabadidejüket töltsék itt, programokban vegyenek részt akár napi, heti vagy havi rendszerességgel.

Kapacitásunknak és lehetőségeinknek megfelelően a Közösségi Teret elérhetővé szeretnénk tenni civil szervezetek számára is. Civil közösségek előzetes egyeztetés alapján lehetőséget kaphatnak különböző szabadidős és művelődési tevékenységek gyakorlásáraz Új Nemzedék Közösségi Térben.

Bővebben...