FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

FLP E-ŰRLAPOK: megváltozott a pályázás menete

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A Fiatalok Lendületben Programirodához a 2011. november 1-jei határidőre beadott pályázatokat már E-űrlapon kell benyújtani. Korábban a pályázatokat e-mailben és postai úton kellett beküldeni. Ehelyett az online pályázati űrlapot (E-űrlap) kell kitölteni, valamint ennek az űrlapnak egy nyomtatott példányát kell postai úton beküldeni (a megfelelő helyeken aláírva, a szükséges dokumentumokkal együtt).

Az online, elektronikus pályázati űrlapok (E-űrlapok) hamarosan elérhetőek lesznek az alábbi linken:www.mobilitas.hu/flp/eurlap

 A pályázatok beadása online módon, E-űrlapok kitöltésével történik a Nemzeti Iroda által nemzeti szinten kezelt alábbi kategóriák esetében:

- 1.1 Ifjúsági cserék
- 1.2 Ifjúsági kezdeményezések
- 1.3 Ifjúsági demokráciaprojektek
- 3.1 Ifjúsági cserék (együttműködés szomszédos partnerországokkal)
- 3.1 Képzés és hálózatépítés (együttműködés szomszédos partnerországokkal)
- 4.3 Képzés és hálózatépítés
- 5.1 A fiatalok és ifjúságpolitikai döntéshozók találkozói

A 2. ALPROGRAM - EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT KAPCSÁN A PÁLYÁZAT BEADÁSÁNAK MÓDJÁRÓL HAMAROSAN TOVÁBBI TÁJÉKOZTATÁST TESZÜNK KÖZZÉ! 

FONTOS! Mind az E-űrlapot, mind annak nyomtatott változatát el kell küldeni a Nemzeti Iroda számára a pályázati határidő lejárta előtt. 

A Nemzeti Iroda honlapjáról (www.mobilitas.hu/flp/eurlap) kell letölteni az E-űrlapot, és le kell menteni a számítógépre, mielőtt a pályázó megkezdi az űrlap kitöltését. Amennyiben nem az előzetesen mentett pályázati űrlapot kezdi el kitölteni a pályázó, a beírt adat nem lesz elmentve, és újra kell kezdeni az űrlap kitöltését.

A véglegesített online pályázati űrlapot a koordinátor szerepét betöltő projektgazdának kell benyújtania az összes partner nevében. A projektpartnereknek nem szükséges további pályázatokat benyújtani elektronikusan a saját nemzeti irodájukhoz. Az elektronikus űrlap benyújtása után minden partnernek el kell küldenie az Előzetes Partneri Megállapodás eredeti példányát. Ez a nemzeti irodához benyújtandó nyomtatott űrlap véglegesítéséhez szükséges.

A korábbi, papír alapú pályázáshoz használt űrlapokon már nem lehet pályázatot benyújtani, sem e-mailben sem postai úton!

AZ E-ŰRLAPOK TECHNIKAI HÁTTERE

A Fiatalok Lendületben Program online pályázati űrlapjai PDF file formátumúak, és az Adobe Reader segítségével tölthetőek ki. Az Adobe Reader használata ingyenes, és a software a www.adobe.com oldalon tölthető le. A program 8.2 vagy frisebb verzióját kell használni! Amennyiben korábbi verziót használ a pályázó, a számítógépes software frissítésére is szükség lehet. Amennyiben a számítógép nem rendelkezik a software szükséges verziójával, egy figyelmeztető üzenetet kap, amikor először megnyitja a file-t. Kérjük, hogy ezt az üzenetet ne hagyja figyelmen kívül! Amennyiben nem frissíti az Adobe Reader programot, a bevitt adatok el fognak veszni. A korábbi verziók használata esetén a dokumentum mentése, bezárása, majd újbóli megnyitása után, vagy amikor utoljára ellenőrzi, véglegesíti és beadja a pályázatot, el fognak veszni a bevitt adatok és nem fogja tudni e-mailben elküldeni vagy kinyomtatni az űrlapot. Amennyiben ez megtörténik, a pályázónak újra kell kezdenie az űrlap kitöltését, mivel a Nemzeti Iroda nem tudja visszanyerni az elveszett adatokat. Ennek megfelelően minden esetben az Adobe Reader legfrissebb verziójának használata ajánlott!

Kérjük, hogy amennyiben pályázatot kíván benyújtani a 2011. november 1-jei határidőre, akkor győződjön meg róla, hogy az Adobe Reader program 8.2 vagy magasabb sorszámú verziójával rendelkezik!

Az E-űrlapok hamarosan elérhetőek lesznek a http://www.mobilitas.hu/flp/eurlap oldalon.

www.mobilitas.hu/flp oldalon hamarosan tájékozótatást adunk az E-űrlapokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról!

Módosítás dátuma: 2011. október 15. szombat, 21:51  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Romastratégia: a megfelelő hozzáállás hiányzik leginkább
„Az EU-elnökség egyik legfontosabb eredménye, a cigány keretstratégia megalkotása” – nyitotta meg az Európai romastratégia a gyakorlatban című előadást Csuday Balázs ENSZ-nagykövet, a beszélgetés moderátora.

Balog Zoltán, társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár bevezetőjében elmondta, nehéz úgy beszélni a romákról, hogy nincsenek jelen. Balog Zoltán hozzáfűzte, ez a megállapítás csak az előadásra érvényes, hiszen a munkafolyamatokban, a politikában a romák is képviseltetik magukat és érdekeiket. Az államtitkár kiemelte, nemzetstratégiai probléma, hogy Magyarországon a születési ráta a romák körében jóval magasabb a magyarokénál; a hátrányos helyzetű gyermekek között minden második cigány. „Még nem fogtuk fel a probléma súlyát; ez egy belső Trianon: túl kicsinek érezzük országunkat, mégis mintha lemondtunk volna az egykori területek egy részéről” - jegyezte meg a politikus. „Az ilyen területeken szegregáció alakult ki – nem faji értelemben -, innen kivonult az állam, itt bontakoznak ki a konfliktusok. A területi leszakadással az a baj, hogy itt pangani fog a gazdaság, megindul a »latin-amerikanizálódás«” - fűzte hozzá.

Nagy József Barna, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület cigánymissziójának vezetője beszámolt róla, hogy szervezetük 2001 óta működik, és nemcsak a cigányság, de a magyarság felkarolása is céljuk. Erre a célra külön cigány-misszióval foglalkozó részleget indítottak fő munkaterületeiken, Nagyváradon illetve Bihar megyében. „A segítségnyújtást sokan próbálják ellehetetleníteni, ellenérzés vált ki magyarokból és cigányokból is. Mi – ezért is - nem az okokat keressük, nem vonunk kérdőre senkit; mi a problémákat kívánjuk megoldani.” Nagy József Barna megjegyezte: délutánonként ő maga is cigánygyerekeknek tart napközit, aminek eredményeképpen nyolc fiatal jutott el az egyetemi oktatás szintjéig. „A cigányság hagyományai lassan eltűnnek, a nyelv és a cigányzene is elfelejtődik. Mi próbáljuk mindezt visszaadni, pedig ez nem a mi feladatunk lenne” - jegyezte meg a misszióvezető. Kiemelte, a cigány kultúrában sok dolog van, amire büszkének lehet lenni, „kultúra, öntudat nélküli rétegeket viszont nem lehet megsegíteni”.

Nagy József Barna legfontosabb célként a magyarok és a romák közös pontjainak megtalálását nevezte meg. „Romániában nem látom az állam és az egyház támogatási szándékát a romák felé” - hangzott el. Nagy József Barna hozzátette: ezeken a területeken inkább a problémák szőnyeg alá söprése folyik. A szervezetnek egyébként jelenleg nincs lehetősége fejlődésre, holott az igény erre óriási lenne.

Balog Zoltán államtitkár szerint meg kell különböztetni az attitűdöt, a hozzáállást: „nem mindegy, hogy emberbarátként, vagy kötelességből nyújtunk segítséget”. A politikus azt is elmondta, a jó politika egy hátrányból – ami Magyarországon nagy hátrány – előnyt kovácsol. „A stratégia végrehajtásához azonban ember kell, méghozzá olyan, aki megfelelő hozzáállással rendelkezik. Ez utóbbi hiányzik ma leginkább Közép-Európában” - fűzte hozzá. Balog felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon fontos e téren a keresztény üzenet, mely a testvériséget, az egyenlő jogokat hirdeti. „Ha az egyházakat és az egyéni indíttatásból segíteni akaró embereket ebből a feladatból ki akarjuk hagyni, akkor halálra ítéltük a roma stratégiát” - fejezte be.

Egy néző kérdésére Balog Zoltán úgy felelt, „amennyiben az állam juttatásokat ad, azért ellenszolgáltatásokat várhat”, példaként az iskolalátogatási kötelezettséget hozta. „Azokat a családokat kell támogatni, akik a segítség mellett munkát is vállalnak” - zárta le az államtitkár.

Bánlaki D. Stel