FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Duna Menti Tavasz országos gyermek báb- és színjátszófesztivál

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Duna Menti Tavasz országos gyermek báb- és színjátszófesztivál főszervezőjeként a Csemadok Művelődési Intézete, társrendezőivel Dunaszerdahely Önkormányzatával, a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központtal, Nagyszombat Megye Önkormányzatával közösen meghirdetik a XXXVII. Duna Menti Tavasz fesztivált a 2012-es évben.

A VERSENY JELLEMZÉSE:

Az amatőr gyermek bábozás és színjátszás évi szezonális kicsúcsosodása, a csoportok és egyének (bábszólisták) egész évi alkotó tevékenységének bemutatkozása a bábjátékos, színjátszó és szerkesztett játékok kategóriában (a szerkesztett játék minden olyan előadás, amely különböző műfajú művek önálló egységgé szerkesztésével készül és valósul meg, pl.: mozgásszínház, irodalmi színpad, pódiumjáték, dramatikus népi játék, illetve ezek ötvözete).

A VERSENY KATEGÓRIÁI:

a. bábjátékos kategória, csoportok és szólisták részére
b. színjátszó kategória
c. szerkesztett játékok kategória.

A VERSENY FORDULÓI ÉS IDŐPONTJAI:

Válogató fesztiválok és rendezőik:
Csemadok területi választmányok: Galánta, Dunaszerdahely, Érsekújvári járás, Lévai járás, Tornalja
Más intézmények: Duna utcai iskola Pozsony, Komáromi Művelődési Központ, Léva (Mesevilág fesztivál), Bodrogközi- és Ung-vidéki Kulturális Központ (Latorca Menti Tavasz)
A benevezésektől függően minimális változás várható.

A regionális fesztiválok, és a válogatások időpontja: 2012. május 2-16.
Előzetes helyszínek: Királyhelmec (Latorca Menti Tavasz), Tornalja, Galánta, Léva (Mesevilág fesztivál), Komárom, Nyárasd, Pozsony

Országos döntő helyszíne, időpontja:

Dunaszerdahely, 2012. június 5-8., (kedd-péntek)

A VERSENY ÉRTÉKELÉSÉNEK MÓDJA:

Zsűri:
A verseny országos döntőjének zsűrijét a Csemadok Művelődési Intézete szakcsoportjának javaslata alapján a Csemadok Művelődési Intézetének igazgatója nevezi ki. A zsűri összetétele: hazai magyar szakemberek, magyarországi, szlovák és külföldi szakemberek. A külföldi szakembereket a társintézmények (NOC, MMI, stb.) javaslata alapján választja ki a programbizottság. A társintézmények felkérésére a zsűri rangos színjátszó fesztiválokra delegálhat csoportot (Scénická žatva, Weöres Sándor SZF, stb.).
A verseny regionális döntőjének zsűrije két részből áll:
a. a központi (országos) válogatóbizottság
b. és a régió által javasolt zsűri.
A válogatóbizottságot a Csemadok Művelődési Intézete szakcsoportjának javaslata alapján a Csemadok Művelődési Intézetének igazgatója nevezi ki. A regionális döntők zsűrijét az illetékes területi választmány javaslata alapján, a Csemadok Művelődési Intézete szakcsoportjával való egyeztetés után, az illetékes területi választmány delegálja. A regionális döntőkön a zsűri tagjaként részt vesz a Magyar Drámapedagógiai Társaság egy-egy tagja, akik a regionális fordulók után a hazai zsűritagokkal közösen javaslatot tesznek a Weöres Sándor országos színjátszó fesztiválon szereplő színjátszó csapatra.

A TOVÁBBJUTÁSI KULCSOK MEGHATÁROZÁSA

Regionális versenyek:
a. helyezések kategóriánként,
b. a regionális versenyről az első helyezett jut tovább az országos döntőbe,
c. a zsűrinek módjában áll nem kiadni az első helyet, illetve a verseny színvonalától függően több csoportot is továbbjuttatni a szakmai, regionális elvei alapján, a gazdasági elvek betartásával,
d. a talon, az a helyzet egy regionális fesztiválon, amikor a gazdasági helyzet, a többi fesztivál helyezettjeinek nem ismerete teszik függővé a továbbjutást, a válogatás befejezésekor a programbizottság dönti el a továbbjutást.

MEGHIRDETETT DÍJAK, HELYEZÉSEK:

Regionális versenyek:
A Művelődési Intézet oklevelet, emléklapot biztosít a válogatófesztiválokra.
A Csemadokon kívüli válogatófesztiválok rendezői, akik fesztiváljukkal csatlakoztak a DMT-hoz, (pl.: Királyhelmec, Léva), a zsűri értékelése alapján, további saját díjat, oklevelet ad(hat)nak ki.

Országos döntő díjai:
Dusza István díj (a tehetséges csapat díja). A következő évfolyamra biztosítja a csoport részvételét az országos döntőben. A válogatás lezárása után a válogatóbizottság tagjai javasolják, és az országos döntő eredményeinek hirdetésében ismertetik.
Életműdíj (a mozgalomban elért eredmények alapján, egyéni díj), évente egy adható ki báb vagy színjátszó kategóriában
Szakmai díjak az országos döntő díjai (kategóriánkként):
1. A csoportok az arany- ezüst- és bronz sávok minősítést kapnak, amelynek odaítéléséről a zsűri dönt
2. Az aranysávos minősítésben egy fesztiváldíj (fődíj), egy adható ki.
3. Rendezői díj

A zsűri a szakmai védnökkel való előzetes egyeztetés után egyéb díjakat is kiadhat.

A FESZTIVÁL BIZOTTSÁGAI:

A Csemadok általános versenyszabályzata alapján az országos döntő szervezője főbizottságot, szervezőbizottságot alakít, amelyek szervesen együttműködnek a Csemadok Művelődési Intézete által összeállított programbizottsággal.
A járási versenyek, az országos elődöntők szervezői együttműködnek a szakmai védnökkel.

A FESZTIVÁL EREDMÉNYEI:

A fesztivál eredményeit a főszervező a sajtóban és a Csemadok honlapján teszi közzé.
A verseny zárása után a Csemadok Országos Elnökségének jelentést készít, amely tartalmazza a verseny lefolyását, pontos programját, a résztvevő csoportokat, egyéneket, a kísérőprogramokat, a gazdasági (tételes) beszámolókat.

KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY:

Az országos döntő fő kísérőműsora, meghirdetésére a Duna Menti Tavasszal egy időben kerül sor.
A 2012-es év alkalmából a Duna Menti Tavasz szervezőbizottsága Gyermekjátékok címmel a Duna Menti Tavasz fesztivál idejére gyermek képzőművészeti versenyt hirdet, a felhívás a versenyszabályzat mellékletét képezi.

BENEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2012. február 25.

Fax: 031/550 98 30, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

SZAKMAI TANÁCSADÁS:

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

ELÉRHETŐSÉGEK:

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya
P.O.BOX 16.
Bacsákova 240/13.
929 01 Dunajská Streda
tel.: 031/552 24 78
fax: 031/550 98 30

Az elektronikus jelentkezési lap elérhető és kitölthető a www.csemadok.sk honlapon a Duna Menti Tavasz menüben.

Forrás:
Csemadok Művelődési Intézete
Módosítás dátuma: 2011. december 19. hétfő, 09:11  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

X. Fidelitas Tisztújító Kongresszus, Debrecen - az MTI beszámolója

Véget ért a Fidelitas eddigi egyik legszínvonalasabb rendezvénye, a X. Tisztújító Kongresszus Debrecenben, melyen a küldöttek ismét Ágh Pétert választották meg a szervezet elnökévé. A résztvevőket Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetben köszöntötte, a kongresszuson felszólalt Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere, Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, a Fidelitas korábbi elnöke, Kubatov Gábor, a Fidesz országos pártigazgatója, Nyitrai Zsolt államtitkár, Cser-Palkovics András és Schmidt Csaba polgármesterek, Mihalovics Péter miniszteri biztos valamint Dömötör Csaba YEPP elnök is. Az MTI híreiből készült összefoglalót ajánljuk figyelmetekbe.

 

Bővebben...