FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Újra átszervezés a Mobilitásnál

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Intézményi átszervezés hatása a februári pályázati beadási határidőre

A Fiatalok Lendületben Program magyarországi nemzeti irodája, a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat, 2011. december 31-én kivált anyaintézményéből, a Foglalkoztatási Hivatalból, 2012. január 1-jén pedig csatlakozott a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézethez (NCSSZI), melynek keretei között, MOBILITÁS Országos Ifjúsági Igazgatóság - Európai Uniós Programok Főosztály néven működik tovább.

Az integrációs folyamat a futó pályázatok, valamint a 2011. évben támogatott projektek technikai kezelését nem befolyásolja, ugyanakkor a szerződő fél változásáról pályázóinkat minden esetben külön értesítjük. A 2012. év elején zajló átadás-átvételi folyamatok szükségessé teszik a Fiatalok Lendületben Program pályázatkezelési rendszerének felülvizsgálatát, integrálását az NCSSZI rendszereibe. Az integrációs folyamatot az Európai Bizottság nyomon követi, ill. felügyeli.


A Fiatalok Lendületben Programot az Európai Bizottság működteti, ami azt is jelenti, hogy a támogatás pénzügyi fedezetét az Európai Bizottság Oktatási és Kulturális Főigazgatósága biztosítja. Az Európai Bizottság és az NCSSZI közötti szerződés csak akkor köthető meg, ha az FLP nemzeti irodájának struktúrája maradéktalanul és megfelelő módon kialakításra kerül az NCSSZI-n belül, és az új rendszer működését az Európai Bizottsági jóváhagyta. Ennek köszönhetően az FLP magyar nemzeti irodája a 2012. február 1-jei határidőre befogadhat pályázatokat, de azok hivatalos és gyakorlati támogatása csak a fent említett szerződés megkötése, valamint a Program működtetéséhez szükséges éves keretösszeg átutalása után valósulhat meg. Tehát az első beadási határidőre várjuk a pályázatokat, de támogatás csak feltételesen történhet. Kérjük, tisztelt pályázóinkat, hogy erről partnereiket is tájékoztassák. Valamint, a fentiek értelmében, kérjük, pályázóinkat, hogy az FLP projektjeiben alapvetően is hangsúlyos előkészítési szakaszt az eddiginél is tudatosabban gondolják át és tervezzék meg, mivel jelen helyzetben az elméletileg lehetséges, hivatalos projekt kezdési dátum előtti megvalósítási időszak engedélyezése nem lehetséges.
Az integrációs folyamatok Európai Bizottság általi ellenőrzése, értékelése várhatóan 2012. március végéig megtörténik.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

További információ:
Hegedűs Ágnes, FLP alprogram koordinátor
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  
06-1-237-6700/841

Módosítás dátuma: 2012. január 18. szerda, 20:27