FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívása a minisztérium hatáskörébe tartozó szakmai tanulmányi versenyekre a 2011/2012. tanévben

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

A Vidékfejlesztési Minisztérium a környezetvédelem-vízgazdálkodás szakmacsoportba tartozó szakké-pesítések országos tanulmányi versenyeit a magyarországi, nappali rendszerű képzést folytató szakképző iskolák azon tanulói számára hirdeti meg, akiknek rendes szakmai vizsgája a versenykiírás tanévének május-júniusi vizsgaidőszakában esedékes.


A versenyeket a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet szervezi és bonyolítja. A versenyekre csak azt a tanulót nevezheti az intézmény, aki a meghirdetett szakképesítésben iskolai rendszerű, nappali tagozatos képzésben végzi tanulmányait.

A versenyek döntőjében résztvevő azon tanuló, aki a szakképesítés vizsgarészéhez rendelt szakmai követelménymodul versenyrészen megszerezhető pontok 71%-át elérte, a 20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet 5. § (5) bekezdése valamint a 25. § (7) bekezdése szerint az adott ver-senyrésznek megfelelő szakmai követelménymodul letétele alól mentesül, és az adott vizsga-részből teljesítményét a szakmai vizsgán 100%-osnak kell tekinteni.

A versenyző eredményéről a Versenybizottság Igazolást ad ki, melynek figyelembevételével a tanuló iskolája mellett működő szakmai vizsgabizottság állapítja meg a vizsgázó tanuló ered-ményét és adja ki számára a szakmai bizonyítványt.

Országos Szakmai Tanulmányi Versenyekre (OSZTV) az NSZFI honlapján (www.nive.hu) ke-resztül lehet nevezni.

A nevezések határideje: 2011. január 14.

A versenyekkel kapcsolatos tájékoztatást a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet a honlapján teszi közzé (www.nive.hu).

A nevezési díj befizetését valamennyi, az elődöntőbe nevezett tanuló után, a nevezési határidőt követően a meghirdetés szerinti döntőt rendező iskola számlaszámára, postai befizetéssel vagy átutalással kell teljesíteni. A befizetés időpontját és a döntőt rendező iskola számlaszámát az NSZFI a honlapján teszi közzé.

A felhívás itt is elérhető.

(Oktatásért Felelős Államtitkárság)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Fidelitas, IKSZ elnöki találkozó

A Fidelitast és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget érintő kérdésekről tárgyalt Ágh Péter és Stágel Bence. A két kormánypárt ifjúsági szervezetének elnöke a találkozó után közleményben üdvözölte Dömötör Csaba YEPP elnökké választását. Emellett napirendre került a kormányzati ifjúsági ügyek megvitatása, a két szervezet együttműködésének kérdései, valamint a határon túli és nemzetközi szervezetekkel való kapcsolatok témája.

Bővebben...