FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE A NAGY HÁBORÚBAN címmel

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár pályázatot hirdet
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE
A NAGY HÁBORÚBAN címmelA pályázat célja, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye katonáinak sorsát, a hátország életét az I. világháború időszakában (beleértve a hadifogság időszakát is) fényképek és dokumentumok segítségével és az Önök közreműködésével felidézzük, a megye közvéleményével megismertessük.

 


1. A pályázaton csak megyei vonatkozású fényképekkel, dokumentumokkal lehet részt venni.
2. A pályázó a fénykép/irat tulajdonosa adatainak megadásával pályázhat.
3. Beküldhető dokumentumok: fényképek, iratok (tábori lapok, naplók, frontemlékek, igazolványok, oklevelek stb.).
4. A dokumentumokhoz mellékelni kell egy jegyzéket is, mely a következő adatokat tartalmazza: a beadott dokumentum(ok) megnevezését, sorszámát, a keletkezés feltételezett idejét.
5. A pályázathoz csatolni kell egy szöveges tartalmi összefoglalót, mely tartalmazza a keletkezés körülményeit, lehetőség szerint a fényképen látható személyek nevét, adatait, és egy rövid tartalmi leírást ad.
6. A beadott dokumentumokról a levéltár digitális másolatot készít szkennelés, fényképezés útján, és a beadástól számított egy hónapon belül visszajuttatja azokat a pályázónak. Igény esetén a digitális másolatról elektronikus úton másolatot küldünk.
7. A pályamunka értékelésének főbb szempontjai: az összeállított dokumentumok tartalmi gazdagsága, történeti értéke és dokumentálása.
8. A pályázati anyagokat postai úton (5001 Szolnok Pf. 1) vagy személyesen lehet eljuttatni a Levéltárba.
9. A beérkezett pályamunkákat egy szakmai zsűri fogja értékelni.

További felvilágosítás:
- Minden digitalizált pályázati anyag a levéltár tulajdonába, a fényképek gyűjteményébe kerül, és azt publikálás céljából - a szerző vagy a tulajdonos nevének feltüntetésével - szabadon felhasználhatja.
- A pályázó a pályázat benyújtásával az alábbi feltételeket elfogadja: a pályázati anyag a vonatkozó jogszabályi keretek között kutatható, felhasználható, publikálható.
- Beküldési határidő: 2011. július 31.
- Pályadíjak: értékes levéltári kiadványok.
- Eredményhirdetés: ünnepélyes keretek között, 2011. szeptember 20-án, a Levéltári Napon.
http://www.szolarchiv.hu

 

Módosítás dátuma: 2011. július 25. hétfő, 15:51  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A KIM-hez kerül a Mobilitás Ifjúsági Szolgálat tevékenységeinek egy része
TÁJÉKOZTATÁS
A 305/2012.(X.29.) Korm. rendelet értelmében 2012. november 1. napjával a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalhoz kerülnek át a Nemzeti Család - és Szociálpolitikai Intézettõl az alábbi feladatok:
a) a magyarországi ifjúsági munka és szolgáltatások tudás - és kompetencia központjaként, regionális, országos eszközrendszerek mûködtetésével, fejlesztésével, feltárásával, elterjesztésével támogatja az ifjúsági szektor megfelelõ mûködését,
b) elõsegíti az állami - önkormányzati, civil és gazdasági szektorok közötti együttmûködést az ifjúságpolitika és az ifjúsági munka területén,
c) elõsegíti a társadalmi kohézió, illetve a versenyképes tudás alapú társadalom megteremtésének érdekében a fiatalok és közösségeik kompetenciáinak fejlesztését, szem elõtt tartva a partnerség, nyitottság, rugalmasság elveit és gyakorlatát.
Bővebben...