FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Pályázati lehetőség a Nyúl-unk a munkáért programban való részvételre

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Pályázati lehetőség
a Nyúl-unk a munkáért programban való részvételre
A Zika Szövetkezet és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezet
és együttműködő partnereik

Pályázatot hirdet ingyenes, tenyésznyúl és ketrec kihelyezési programra.Várjuk olyan közösségek (ha Önnek felkeltette érdeklődését a pályázat, kérjük forduljon Önkormányzatához!!!) jelentkezését, akik szeretnének résztvenni egy ingyenes, faluközösségük életlehetőségeit javító programban. Különösen fontosnak tartjuk, hogy a program meghatározó szereplői hátrányos helyzetű családok 12-14 éves gyerekei legyenek, akik munkája mellé a család támogatása is biztosítható.

Jelentkezési határidő: 2011. augusztus 20.

A sikeresen pályázó közösség pályázatában bemutatja, hogy

- miért Ők lennének a legmegfelelőbb kiválasztottak
- ki lesz a faluközösség nevében felelős szervező
- hogyan kívánják megszervezni

1. az ingyenes juttatásban résztvevők kiválasztását. A program meghatározó szereplői hátrányos helyzetű családok 12-14 éves gyerekei legyenek, akik munkája mellé a család támogatása is biztosítható.
2. hogyan vonják be a falu közösségét a programba (pl. falunapon bemutató, közös tanulás stb.)
3. hogyan vonják be a környező falvak közösségét a program népszerűsítésére
4. hogyan viszi végig a program népszerűsítését (verseny a gyerekek között, YOUTUBE, Facebook)

A pályázati támogatást elnyert közösségekben biztosítaniuk kell az oktatás helyszínét, ahol a nyúltámogatásban részesülő, a programban résztvevő 20-30 család 1-2 tagját le tudjuk ültetni, s nekik elméleti és gyakorlati képzést tudunk adni.

Pályázati feltételek:

1. Pályázhat minden magyarországi faluközösség.
2. A pályázó rátermett vezetőt nevez ki a faluban, aki megszervezi a program ellenőrzését; továbbgördítését a felajánlók bevonásával.

A Program gesztorai sikeresnek értékelik a pályázatokat, ha a családok nemcsak átveszik a nyulakat, s tenyésztik, elfogyasztják azok szaporulatait, de minél több embert vonnak be a termelésbe. Szeretnénk, ha a közösségek létszáma gyarapodna, ha a szomszéd falvak családjait is bevonnák ebbe a lehetőségbe.

A szervezők szeretnék nyomon követni a program alakulását, hogy tapasztalatokat szerezzenek a nehézségekről, gondokról, hogy azokat elhárítva fejleszthessük a kihelyezett nyulak számát, hogy vonhassunk be minél több közösséget.
A nyomonkövetés elengedhetetlen része, hogy minden támogatott családnak biztosítani kell az állatok folyamatos ellenőrzését, s szeretnénk, ha a sikerről minél többen értesülnének. Ezért a sikeres pályázó bemutatja, hogy milyen eszközökkel tervezi ellenőrizni a tenyésztést, a családoknál folyó munkát.

Kérjük az oktatás, a vizsga, az állatok kiosztásának, az állatok fejlődésének nyomonkövetését, elektronikus és nyomtatott sajtóban, médiában való bemutatását.

A szervezők versenyt hirdetnek a programban résztvevő családok között is, kik nyulaik életéről a FACEBOOK-on, Youtube-on hírt adnak. A legtöbb hivatkozást, a legtöbb támogatást kapó internetes szereplők családját a szervezők meghívják az ország legjobb éttermének egyikébe, ahol nemcsak egy finom nyulas ebédet fogyaszthatnak el a támogatók költségére, de az étterem szakácsa hasznos ötletekkel is ellátja a családot, hogy miként lehet a nyulat legfinomabban elkészíteni.

A legsikeresebb munkát biztosító közösségek további 100 ketrecet, s ahhoz tartozó tenyészállatokat kapnak a projekt értékelésekor, a kihelyezést követő egy év múlva.

A program szervezői vállalják, hogy kiemelten támogatják a Borsod Abaúj Zemplén és Szabolcs Szatmár Bereg megyéből, valamint az Ormánságból érkezett pályázatokat.
http://www.nyulunkamunkaert.hu

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Tanulmányút Zalaszentgrótra

Tanulmányút a Zalaszentgróti Kistérségbe 
Házigazda: Zalai Hazatérők Egyesülete

Az NCSSZI-MOII Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda tanulmányutat szervez Zalaszentgrótra, melynek célja a Zalai Hazatérők Egyesületének modellprogramján keresztül a kistérségekben, térségi központokban végzett ifjúsági munka tanulmányozása, valamint ehhez elméleti és gyakorlati alapokat adni, ezáltal is elősegítve a térségekben dolgozó fiatalokkal foglalkozó szakemberek, önkéntesek munkáját.

Bővebben...