FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ajánljuk minden nyertes NCA pályázó figyelmébe az alábbi hasznos információkat

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Kedves NCA Pályázók!

Ajánljuk minden nyertes NCA pályázó figyelmébe az alábbi hasznos információkat: Bizonyára már minden pályázó megkapta pályázatáról az értesítést miszerint nyert vagy sem. Nyertes pályázók többsége már a támogatási szerződés csomagját is megkapta. Több megkeresés érkezett hozzánk a visszaküldendő szerződéssel és annak mellékleteivel kapcsolatosan. Igyekeztünk a fontosabb – mindenkit érintő! - kérdéseknek az illetékes szervnél (Wekerle Sándor Alapkezelő ) utánajárni, annak érdekében, hogy a kedves pályázók hiánytalanul tudják visszaküldeni a támogatási szerződés csomagját.

 

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az alább leírtak tanácsok, jelenlegi tudásunk szerint a Kezelő Szerv ezek alapján dolgozik, bár hivatalos megerősítést erről nem kaptunk!

A támogatási szerződés II. 2. pontjában meg kell adni a „támogatási intenzitás” mutatót. Először is mit jelent ez? Röviden, tömören a támogatási intenzitási mutatószám megmutatja, hogy a támogatás hány százaléka teljes költségvetésnek. Jelen esetben, az NCA támogatásoknál ez az értelmezés egy kicsit módosul… NCA támogatások esetében nem a teljes költségvetést kell alapul vegyük – mely tartalmazhat egyéb forrásokat is -, hanem csak a vállalt önrész és a támogatás összegét.

Vagyis a támogatási intenzitás mutató %-ban kifejezett értékének kiszámítása = (NCA támogatás/(NCA támogatás + vállalt önrész))*100

A mutató kiszámításában segítségünkre lehet a http//tvi.kormany.hu/tamogatastartalom-szamitasa linken található excel-tábla . A táblában csak a zöld sorokban tüntessünk fel adatot a következők szerint: B6-os cellában a megítélt támogatást írjuk, az E6-os cellába (jobb oldali piros oszlop, zöld sor) pedig a támogatásnak, az önerővel növelt összegét.

(pl. nyertünk 100.000 Ft-ot, vállalt önerőnk minimum 10.000 Ft kell legyen, ezért szervezetünk 12.000 Ft önerőt vállal. Ekkor a B6-os cellába írjunk 100.000 Ft-ot, az E6-os cellába 112.000 Ft-ot, a támogatási intenzitási mutatónk 89,29%)

Tanácsunk: a mutatónak 90 % alatt kell maradnia, minél kevesebb a mutató értéke, annál több önerővel kell elszámoljunk! Vagyis érdemes 85-90 % körüli értéken tartani mutatónkat, nehogy kellemetlen legyen az elszámolás…)

A szerződéskötés feltételeinek listájának L) pontjával nem kell foglalkoznia a kedves pályázónak. Korábbi években volt lehetőségünk „magunkra vállalni” az adóigazolás kikérését  – nyilatkozhattunk a feltett kérdésre NEM-mel, viszont idén nem volt ilyen kérdés a pályázatban. A Wekerle Sándor Alapkezelő alanyi jogon igazolást kérhet az illetékes szervektől, arról hogy van-e a nyertes szervezetnek köztartozása.

Vagyis ne keresse senki a tájékoztatóban idézett kérdést saját pályázatában… Ez esetben formai hiba történt a tájékoztató összeállításánál.

További tanácsunk, hogy csak vállalható költségvetést tervezzen minden szervezet, figyelemmel a vállalt önrészre, ugyanis idén az önrésszel is el kell számolni!!!

 

Sikeres megvalósítást és kellemes nyarat kívánunk!

 

Civil SzámAdó Szolgálat

Tolnai CivilSegéd Program

Módosítás dátuma: 2011. július 25. hétfő, 17:16  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés