FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A Zöldgömb Sport Klub programjai

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 


KEDVES SPORTBARÁTUNK!

A Zöldgömb Sport Klub ismét jelentkezik hírlevelével, melyben a Klub aktuális eseményeit, tevékenységét ajánljuk figyelmedbe.

Sűrű hétvége! 

A mostani hétvégén 3 sporteseményt is kínálunk a sportkedvelőknek.1. Előzd meg a kisvasutat Kismaroson!

Szombaton Kismaroson hangulatos hegyi túra vár a gyalogos és kerékpáros túrázókra. A gyalogosoknak a 15 km-es távon Királyrétre kell eljutniuk, 30 km-en pedig Kóspallag érintésével Kismarosra érkeznek vissza. 
A kerékpártúrázók a 25 km-es távon szintén Királyrét és Kóspallag érintésével tekernek vissza, az 50 km-es távon pedig Márianosztrán át egészen Szobig jutnak, visszafelé pedig megcsodálhatják a Dunakanyar szépségeit. 

A futók (10 és 21 km) és a kerékpárversenyzők (10 km) a kisvonattal és egymással is versenyezhetnek.

A leghosszabb futóversenyszám, a 45 km-es terepfutóverseny, mely a Terep Ultra Kupa része. A verseny keretében a futóknak fel kell futniuk a Nagy-Hideg-hegyre is! 

Az eseményen lehetőség nyílik az EDF-DÉMÁSZ ÖTPRÓBA LONDON 2012 programsorozat próbáinak teljesítésére is!
Futásban 7, 14 és 28 km-t, gyalogtúrában 7, 15 és 30 km-t, kerékpárban pedig 20, 40 és 80 km-t lehet teljesíteni.

2. Szombaton este 6-kor, Óbudán a Pünkösdfürdőnél, már 3. alkalommal rendezzük meg a CIVIL RÓMAI FUTÁST!

A futás kedvelői 7 km-en és 2,5 km-en mérhetik össze tudásukat, állóképességüket.
A rövidebb távon családi futás is lesz, érdemes tehát anyát és apát is rábeszélni egy kis mozgásra.
Az esemény a II. Római-parti Halászlé Fesztivál programjának része, amelynek gazdag programjáról Óbuda honlapján (www.obuda.hu), vagy a szervező Rómaifürdő SE honlapján (http://www.romaifurdo-se.hu/fesztival/fesztival.htm) lehet részleteket megtudni.

3. Vasárnap, Óbudán a Pünkösdfürdőnél, Duna-parti Bringatúra és EDF-DÉMÁSZ ÖTPRÓBA LONDON 2012 kerékpárpróba!

A kerékpártúrák kedvelői 20, 40 és 80 km-es távok közül választhatnak.

Mindegyik versenyről részletes kiírások olvashatóak az Éves program menüpontban.

2. MINDEN HÉTFŐN CIVILSPORT, MINDEN KEDDEN ZÖLDSPORT REGGEL!

A Civilsportban az elmúlt adásban a Polgár-Veres Árpád a Vasas centenáriumának kapcsán a piros-kék klub legszebb sikereiről beszélt, a Zöldsport Reggelben pedig többek között Mile Nikolett a lovaglási lehetőségeket ismertette. Mindkét műsort Ujj Zoltán, a Klub elnöke vezette.
A műsorok meghallgathatóak a Civil Rádió honlapján.
www.civilradio.hu/archivum.php 
Hétfő
Civilsport
Kedd
Zöldsport reggel

Zöldgömb Sport Klub
www.zoldgomb.hu
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  
30/201-6765

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Romastratégia: a megfelelő hozzáállás hiányzik leginkább
„Az EU-elnökség egyik legfontosabb eredménye, a cigány keretstratégia megalkotása” – nyitotta meg az Európai romastratégia a gyakorlatban című előadást Csuday Balázs ENSZ-nagykövet, a beszélgetés moderátora.

Balog Zoltán, társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár bevezetőjében elmondta, nehéz úgy beszélni a romákról, hogy nincsenek jelen. Balog Zoltán hozzáfűzte, ez a megállapítás csak az előadásra érvényes, hiszen a munkafolyamatokban, a politikában a romák is képviseltetik magukat és érdekeiket. Az államtitkár kiemelte, nemzetstratégiai probléma, hogy Magyarországon a születési ráta a romák körében jóval magasabb a magyarokénál; a hátrányos helyzetű gyermekek között minden második cigány. „Még nem fogtuk fel a probléma súlyát; ez egy belső Trianon: túl kicsinek érezzük országunkat, mégis mintha lemondtunk volna az egykori területek egy részéről” - jegyezte meg a politikus. „Az ilyen területeken szegregáció alakult ki – nem faji értelemben -, innen kivonult az állam, itt bontakoznak ki a konfliktusok. A területi leszakadással az a baj, hogy itt pangani fog a gazdaság, megindul a »latin-amerikanizálódás«” - fűzte hozzá.

Nagy József Barna, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület cigánymissziójának vezetője beszámolt róla, hogy szervezetük 2001 óta működik, és nemcsak a cigányság, de a magyarság felkarolása is céljuk. Erre a célra külön cigány-misszióval foglalkozó részleget indítottak fő munkaterületeiken, Nagyváradon illetve Bihar megyében. „A segítségnyújtást sokan próbálják ellehetetleníteni, ellenérzés vált ki magyarokból és cigányokból is. Mi – ezért is - nem az okokat keressük, nem vonunk kérdőre senkit; mi a problémákat kívánjuk megoldani.” Nagy József Barna megjegyezte: délutánonként ő maga is cigánygyerekeknek tart napközit, aminek eredményeképpen nyolc fiatal jutott el az egyetemi oktatás szintjéig. „A cigányság hagyományai lassan eltűnnek, a nyelv és a cigányzene is elfelejtődik. Mi próbáljuk mindezt visszaadni, pedig ez nem a mi feladatunk lenne” - jegyezte meg a misszióvezető. Kiemelte, a cigány kultúrában sok dolog van, amire büszkének lehet lenni, „kultúra, öntudat nélküli rétegeket viszont nem lehet megsegíteni”.

Nagy József Barna legfontosabb célként a magyarok és a romák közös pontjainak megtalálását nevezte meg. „Romániában nem látom az állam és az egyház támogatási szándékát a romák felé” - hangzott el. Nagy József Barna hozzátette: ezeken a területeken inkább a problémák szőnyeg alá söprése folyik. A szervezetnek egyébként jelenleg nincs lehetősége fejlődésre, holott az igény erre óriási lenne.

Balog Zoltán államtitkár szerint meg kell különböztetni az attitűdöt, a hozzáállást: „nem mindegy, hogy emberbarátként, vagy kötelességből nyújtunk segítséget”. A politikus azt is elmondta, a jó politika egy hátrányból – ami Magyarországon nagy hátrány – előnyt kovácsol. „A stratégia végrehajtásához azonban ember kell, méghozzá olyan, aki megfelelő hozzáállással rendelkezik. Ez utóbbi hiányzik ma leginkább Közép-Európában” - fűzte hozzá. Balog felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon fontos e téren a keresztény üzenet, mely a testvériséget, az egyenlő jogokat hirdeti. „Ha az egyházakat és az egyéni indíttatásból segíteni akaró embereket ebből a feladatból ki akarjuk hagyni, akkor halálra ítéltük a roma stratégiát” - fejezte be.

Egy néző kérdésére Balog Zoltán úgy felelt, „amennyiben az állam juttatásokat ad, azért ellenszolgáltatásokat várhat”, példaként az iskolalátogatási kötelezettséget hozta. „Azokat a családokat kell támogatni, akik a segítség mellett munkát is vállalnak” - zárta le az államtitkár.

Bánlaki D. Stel